Πέμπτη 7 Απριλίου 2016


Πολύ-πολύ καλημέρα σε όλους.
Μάλλον έχουμε μείνει πολύ λίγοι, αλλά δεν πειράζει.
Λίγοι και καλοί!
Σήμερα διαβάζοντας ένα βιβλίο είχε ένα μικρό απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Τσόρτσιλ και ανέφερε πως, μετά το Παγκόσμιο πόλεμο, χώρισαν με το Στάλιν την επιρροή των δυο χωρών πάνω στα Βαλκάνια.
«90% η ΕΣΣΔ στη Ρουμανία, 90%η Μεγάλη Βρετανία στην Ελλάδα και 50-50 η Γιουγκοσλαβία»
Πάνω σε ένα απλό χαρτί σημειωμένα « μέσα σε λιγότερο χρόνο από το να κάτσεις σε μια καρέκλα», όπως αναφέρει ο ίδιος.
Κανείς δεν ρώτησε τους λαούς που θα άλλαζε η ζωή τους από τα θεμέλια, κανείς δεν ρώτησε τους πρόσφυγες και φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τις επόμενες γενεές των κρατών αυτών.
«Business» όπως τις χαρακτήριζε ο ίδιος.
Και μείς ασχολιόμαστε μα τα mail που πηγαινοέρχονται.
Το μόνο που άλλαξε, είναι ότι τις απλές αυτές συμφωνίες δεν τις κάνουν πια οι αρχηγοί των κρατών αλλά οι αρχηγοί των αγορών.
Ουσιαστικά πάντα αυτοί το έκαναν …



1 σχόλιο:

  1. Οντως εχουμε μεινει λιγοι! Βλεπεις τα καθημερινα απορροφουν τοσο πολυ που ακομα και την ανθρωπινη επαφη με σταγονομετρο ζυγιζουμε! Ευελπιστω ομως πως ειναι καθαρα επιφανειακο και το βαθυτερο "δεσιμο" της επαφης παραμενει δυνατο οπως εχει φυτευτει στον καθενα μας. Ελπιδα μου ειναι! Ανεξοδη! Περα απ'αυτα ομως θα πρεπει να περασατε ομορφα, τουλαχιστον, στη σημερινη σας εξορμηση. Μικρη δοση ζηλειας για τους για τους μη ακολουθησαντες αλλα παντα υπαρχει η απροσμενη, επομενη φορα! Ποτε δε γνωριζεις της μερας και του πρωινου την εκπληξη! Εξαλλου, οπως εγραψες, το καλοκαιρι ερχεται και κανενα "βλακογεγονος" δε θα καταστρεψει ο,τι ο καθενας μας προγραμματιζει, ελπιζοντας πως εφετος θα "αγγιξει" ο,τι του "ξεφυγε" το περασμενο καλοκαιρι!
    Καλησπερουδια σε ολους και ολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή