Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016


Τελικά ο Ελληνάρας είναι κάτι, που δεν μπορεί να ξεπεράσει η ελληνική κοινωνία.

Και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε τον ορισμό του, όσο μπορούμε να τον καταλάβουμε.

Είναι ο πολίτης, που είναι φανατισμένος με ένα κόμμα και ότι αυτό έπραξε ή λέει είναι καλώς καμωμένο και  ειπωμένο.

Είναι ο πολίτης, που στην προσωπική του πορεία έχει εκμεταλλευτεί πλήρως τα παραθυράκια του συστήματος αλλά όλοι οι άλλοι φταίνε για ότι έχει συμβεί .

Είναι ο πολίτης, που έχει χτίσει και λίγα τετραγωνικά παραπάνω αυθαίρετα στο σπίτι, αλλά του φταίνε οι αυθαίρετες παράγκες των φτωχών ανθρώπων στο Πέραμα ή στην Παιανία.

Είναι ο πολίτης, που έχει εξυπηρετήσει κατά καιρούς κάποιο φίλο ή κάποιο γνωστό, αλλά του φταίει η διαφθορά των άλλων.

Είναι ο πολίτης, που έχει βολέψει τα παιδιά του σε μια σίγουρη θεσούλα στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο, αλλά του φταίει το σύστημα που δεν είναι αξιοκρατικό.

Είναι ο πολίτης, που δεν θέλει να αγγιχτεί  η προσωπική του περιουσία, αλλά φωνάζει να ανοίξει ο δρόμος ή να γίνουν πλατείες γιατί μας έφαγε το τσιμέντο.

Είναι ο πολίτης, που χρησιμοποίησε κατά κόρο την φτηνή εργασία των μεταναστών τη δεκαετία του ’90, αλλά τώρα φοβάται ότι θα μείνουν στη χώρα οι κάποιες χιλιάδες μετανάστες που ήρθαν κατατρεγμένοι από το πόλεμο στη χώρα τους.

Είναι ο πολίτης, που δέχτηκε να απορροφήσει στη κοινωνία του πάνω από 500 χιλ. οικονομικούς μετανάστες του ’90 γιατί τον βόλευε να μην ασχολείται με κατώτερες δουλειές, αλλά τώρα επαναστατεί γιατί δεν υπάρχει εργασία ούτε για εκείνον. Ας σημειωθεί ότι και σήμερα δεν καταδέχεται τις κατώτερες δουλειές ακόμα και αν είναι άνεργος.

Είναι ο πολίτης, που καταδικάζει την τρομοκρατία, αλλά ανέχεται τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών από τους «Ευρωπαίους».

Είναι ο πολίτης, που έχει στείλει μετανάστες τα παιδιά του για μια καλύτερη μοίρα, αλλά οι μετανάστες που έρχονται στη πατρίδα του είναι μιαροί και κουβαλούν ασθένειες που θα φέρουν επιδημίες.  

Είναι ο πολίτης, που θα έπρεπε απλά να απομονωθεί από τη κοινωνία, αλλά δυστυχώς η κοινωνία είναι ακόμα μουδιασμένη μπροστά σε αυτό το φαινόμενο.

Ας ελπίσουμε, ότι οι απλοί άνθρωποι που βοηθούν αυτούς τους κακόμοιρους μετανάστες να κατορθώσουν με την σιωπηρή κραυγή τους να τον κάνουν να κρυφτεί…

1 σχόλιο: