Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

"ΟΧΙ"

Και ήρθε η επόμενη μέρα βρίσκοντας το μικρό αυτό λαό να λέει πάλι ένα μεγάλο όχι!
Γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνέπειές του στη χειρότερη εκδοχή τους, γιατί όλοι αυτοί που παρέλασαν από όλα, δυστυχώς, τα κανάλια της χώρας φρόντισαν να τους τα αναλύσουν στη πιό σκληρή τους μορφή.
Δεν υπολόγισαν όμως ή απλά δεν ήθελαν να το δούν, ότι οι απλοί άνθρωποι είχαν έρθει στα όρια τους και είχαν αποφασίσει ότι έπρεπε απλά να σώσουν κάτι από τον ψυχή τους. Δεν χρησιμοποιώ τη τόσο χιλιοειπωμένη λέξη περηφάνεια, γιατί την ξευτίλισαν με το χειρότερο τρόπο.
Την ψυχή τους λοιπόν, γιατί μετά από όλη αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού των ανθρώπων και εξευτιλισμού της Ελληνικής κυβέρνησης, αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν καθόμασταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ένα ηχυρό ΝΑΙ.
Αυτό όμως, που δεν κατάλαβαν ήταν, ότι ο μισός σχεδόν πληθυσμός ένοιωθε ότι δεν είχε να χάσει τίποτα και έβλεπε ένα ζοφερό μέλλον είτε έτσι είτε αλλιώς.
Και ότι υπάρχει και ένα κομμάτι του πληθυσμού, για να μην τους αδικήσουμε γιατί αυτοί έκαναν τη διαφορά, που είχε να χάσει αρκετά. Αλλά προτίμησε να χάσει υλικά αγαθά παρά τη ψυχή του.
Γιατί ανα τους αιώνες αυτό ήταν το χαρακτηριστικό των Ελλήνων, η τρέλα και η ΨΥΧΗ!
Τίποτα δεν είναι εύκολο, όλα θα είναι πιο δύσκολα και πιθανόν οδυνηρά στη καθημερινότητα μας, αλλά είμαι σίγουρη ότι η χθεσινή Μέρα θα αναφέρεται στα βιβλία της Ιστορίας του μέλλοντος.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη στιγμή της Ελλαδίτσας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου