Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015


Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος, όπως τον ξέρουμε τουλάχιστον,  καταρρέει σιγά-σιγά.
Βλέπουμε τα σημάδια της παρακμής της δυτικής κοινωνίας και θυμίζουν τόσο τα σημάδια της παρακμής της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Και τότε, η ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν μεγάλη, δυνατή και ετοιμοπόλεμη, χωρίς ουσιαστικά κανένα αντίπαλο.
Έκανε όμως το μεγάλο λάθος, δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους φτωχούς και αδύναμους υπηκόους της, και θεώρησε ότι κανένα γεγονός δεν μπορούσε να τη ακουμπήσει.
Όπως τότε οι ρωμαίοι αυτοκράτορες έκαναν λάθος, έτσι και σήμερα οι ισχυροί του κόσμου και οι κυβερνήσεις των προηγμένων κρατών αντιμετωπίζουν με λάθος προσέγγιση το πρόβλημα.
Τότε το αποτέλεσμα ήταν η εξάπλωση του χριστιανισμού, που υποσχόταν ισότητα ενώπιον του Θεού και παράδεισο για τους φτωχούς και ταπεινούς.
Και τώρα ο ισλαμισμός υπόσχεται σε αυτούς τους κατατρεγμένους λαούς από τη Δύση, παράδεισο και μάλιστα με στοιχεία που είναι για εντελώς αφελείς ανθρώπους.
Όμως δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα άλλο.
Και αντί ο δυτικός κόσμος να τους προσεγγίσει με σχολεία, με εκπαίδευση και κατανόηση, στέλνει στρατεύματα να υπερασπίσει τις πετρελαϊκές εταιρίες.
Αποτέλεσμα όλες αυτές οι φρικαλεότητες των τελευταίων ημερών.
Ας ελπίσουμε για το καλύτερο και ας φροντίσουμε γι’ αυτό, όσο μπορεί ο καθένας.


Υ.Γ. Μέσα σε όλη αυτή την απελπιστική κατάσταση, υπάρχουν ακόμα στιγμές μικρής ευτυχίας για τον καθένα μας. Στιγμές που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να προχωρήσουμε τη ζωή μας, να χαρούμε, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.
Είναι υποχρέωση μας να τις βρίσκουμε και να τις ζούμε όσο πιο έντονα μπορούμε…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου