Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015


Η πολιτική επικαιρότητα της χώρας είναι πράγματι άθλια, χωρίς κανένα προσανατολισμό, χωρίς μακροπρόθεσμους στόχους, γεμάτη μικροπολιτικές και χωρίς ηγέτες με το ανάστημα που πρέπει.
Για μια ακόμα φορά, η συλλογική αντιμετώπιση των δυσκολιών απέτυχε.
Συμπέρασμα ότι ο λαός αυτός δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα, αντιδρά σαν έφηβος.
Συμφωνούν όλοι με την κατάσταση, αλλά μόλις κάτι τους αγγίξει σε προσωπικό επίπεδο αντιδρούν με το χειρότερο τρόπο.
Μου θυμίζει την αντιστοιχία της οικογένειας, όταν οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα και αρχίζουν τις περικοπές και ο έφηβος γιός διαμαρτύρεται γιατί τον έβγαλαν από τη βολή του και δεν του πήραν το τελευταίο μοντέλο παιχνιδομηχανής.
Αυτό μου θυμίζει και την ελληνική πραγματικότητα.
Με τόσα τεράστια προβλήματα, και τα ΜΜΕ, που καλώς ή κακώς έχουν κυριαρχικά το ρόλο της ενημέρωσης , κάνουν ακόμα προπαγάνδα του χειρίστου είδους.
Τρομοκρατικοί τίτλοι, εκφωνήσεις σαν εμβατήρια, καταστροφολογία, και διχασμός.
Δεν ισχυρίζεται κανείς,  ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αλάθητη ή ακόμα και ικανή, αλλά και με αυτή τη προπαγάνδα το μόνο που καταφέρνουν είναι μια βίαιη και αλλοπρόσαλλη αντίδραση.
Μια αντίδραση του «δεν πληρώνω», αθετώ όλες μου τις υποχρεώσεις γιατί όλα αυτά είναι άδικα. Και τελικά πετυχαίνουν απλά την συνεχή εξαθλίωση του λαού.
Και όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο αξιών, εμπιστοσύνης στο κράτος, αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.
 Δημιουργούν απλά μια αίσθηση ζούγκλας!

Υ.Γ. Η απασχόληση με την πολιτική κατάσταση δεν ήταν επιθυμητή, αλλά τόλμησα να δώ για λίγο ένα δελτίο ειδήσεων και ….



1 σχόλιο:

  1. Γ΄αυτό σου λεω: ασχολήσου περισσότερο με το μπλογκάκι σου, ναχουμε και μεις την ευκαιρία να διαβάζουμε και να γράφουμε και άσε τους μ....ες και τα φερέφωνα στη μοναξιά τους και στην ξεφτίλα τους. Τόσα όμορφα πράγματα γύρω μας ν΄ασχοληθείς! Έχω άδικο? Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή