Σάββατο 29 Αυγούστου 2015


Η Αριστερά στην Ελλάδα ήταν πάντα ένας μύθος!
Την περιέβαλε ένας μανδύας προοδευτικότητας, αλληλεγγύης, υποστήριξης των αδυνάτων και πάλη για τα δικαιώματα του λαού.
Δυστυχώς όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ποτέ δεν ήταν.
Είναι μια πολιτική κατηγορία, που είναι πολύ  καλή για αντιπολίτευση και πολύ προβληματική για διακυβέρνηση.
Το 2012, είναι σίγουρο ότι ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει μια καλή αντιπολίτευση αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν συμπράξει.
Το 2015 βγήκε πανηγυρικά πρώτο κόμμα για δυο λόγους, πρώτον είχε έναν επικεφαλής που είχε το χάρισμα της άμεσης επαφής με το λαό και δεύτερο δεν υπήρχε άλλη επιλογή.
Οι Έλληνες είναι πολύ συντηρητικός λαός, και θα χαρακτηριζόταν και πολύ εγωιστής, δεν θα στρεφόταν στο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ήταν πλήρως απογοητευμένος από όλο το υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό.
Όσοι από μας έχουμε δουλέψει σε ομαδικές εργασίες, ξέρουμε πολύ καλά ότι, ναι, πρέπει να έχεις μια καλή ομάδα, αλλά για να κάνει το κάτι παραπάνω, πρέπει να έχεις ένα χαρισματικό αρχηγό.
Μια άποψη λοιπόν είναι ότι η κυβέρνηση είναι μια ομάδα που πρέπει να δουλέψει σκληρά και καλά για να μπορέσει να βγάλει αυτή τη χώρα από το τέλμα. Και δυστυχώς δεν ψηφίζουμε κυβέρνηση, ψηφίζουμε απλά αυτόν που θα διαλέξει την ομάδα, δηλαδή τον αρχηγό.
Και επειδή τα ιδεολογικά μανιφέστα, οι αρχές και οι προεκλογικές φαμφάρες ανήκουν στο παρελθόν και δεν συγκινούν κανένα, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι λόγια του αέρα από όπου και αν προέρχονται, καλό είναι να ζυγίσουμε απλά αυτούς που θα διαλέξουν την ομάδα και να ψηφίσουμε αυτόν που πιστεύουμε ότι θα είναι o πιο ικανός.
Και να μην έχουμε ψευδαισθήσεις, όσοι βρεθήκαμε να δουλεύουμε σε μια ομάδα, ξέρουμε ότι η πράξη από το σχεδιασμό απέχει πάρα πολύ και ότι τα απρόοπτα στην εξέλιξη των εργασιών, μπορεί να μας οδηγήσουν σε τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου