Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015


Εκλογές!!!
Δυστυχώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν μας αφήνουν να χωθούμε τα προσωπικά μας θέματα.
Τι να πει κανείς για αυτές τις εκλογές!
Τι να πει κανείς για τη συμπεριφορά των αρχηγών των κομμάτων!
Για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν όντως η καλύτερη στρατηγική κίνηση.
Έκανε πολλά λάθη, προσπάθησε ανεπιτυχώς να «εκβιάσει» τους μεγάλους καρχαρίες της Ευρώπης και πλήρωσε τις συνέπειες. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει να κυβερνά με μειοψηφία. Κάτι έπρεπε να κάνει. Παραδέχτηκε λοιπόν τα λάθη του, αποδέχθηκε την πραγματικότητα και προχωράει στην «ετυμηγορία του λαού». Παρεμπιπτόντως αυτή η έκφραση έχει τόσο πολύ φορεθεί, που μου θυμίζει το «πάμε πλατεία» των νεανικών μου χρόνων.
Αλλά ακούγοντας για λίγο τον Μεϊμαράκη καταλαβαίνει, ακόμα και ο πιο άσχετος με την πολιτική, την παρακμή αυτής της παράταξης. Και λίγο να έχει κάποιος παρακολουθήσει ειδήσεις το τελευταίο μήνα θα ήξερε ότι όπου βρισκόταν τα στελέχη της Ν.Δ. συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, αλλά και μέσα στη βουλή, έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας να κυβερνάει με τις δικές τους πλάτες. Όμως δεν ήθελαν εκλογές, ήθελαν απλώς να συμμετέχουν σε μια οικουμενική κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Γιατί πολύ απλά ξέρουν πόσο χαμένη είναι η προσπάθεια. Και τώρα κατηγορούν τον Τσίπρα για την προκήρυξη αυτών των εκλογών …
Δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθεί κανείς  με τον άκρως απογοητευτικό Θεοδωράκη, και να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί πίστεψαν ότι είναι η ελπίδα στην αρχή.
Το ΚΚΕ ακόμα ασχολείται με μια εργατιά και μια πλουτοκρατία, που αν τους ρωτήσεις να την προσδιορίσουν δεν θα μπορέσουν να το κάνουν. Σε μια χώρα που το μεγαλύτερο συνδικάτο παίζει να είναι οι τραπεζοϋπάλληλοι. Τι να πεις, κολλημένοι σε μια προηγούμενη εποχή και μια κομμουνιστική πολιτική, που έχει αποτύχει πλήρως παγκοσμίως.
Το συμπέρασμα είναι, ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει και πάλι το λιγότερο κακό, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διαφανεί ένας πολιτικός αρχηγός άξιος να πάει αυτή τη χώρα μπροστά και όχι πίσω.
 Ίδωμεν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου