Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015


Ο ήλιος λάμπει και οι εκλογές πλησιάζουν.
Και η ρητορική όλων είναι ανεπανάληπτη, ή απλώς επαναλαμβανόμενη.
Και ναι, η καινούργια κυβέρνηση έκανε λάθη, υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της η τη θέση της χώρας στην Ευρώπη η απλά υποτίμησε τους αντιπάλους της.
Συμφωνούμε όλοι σε αυτό και μπορούμε να εκφέρουμε οποιαδήποτε κρίση επ’  αυτού.
Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα πεπραγμένα των υπολοίπων τα τελευταία 30 χρόνια.
Κι η δική μας γενιά τα έχει ζήσει καλύτερα από όλους, γιατί ήταν τα ίδια 30 δημιουργικά χρόνια της δικής μας ζωής, ήμασταν στην καρδιά της παραγωγής και βλέπαμε ότι γινόταν, και το αντιλαμβανόμαστε ο καθένας στο χώρο του, αλλά  λυπάμαι που το λέω το αφήναμε να εξελίσσεται γιατί μας είχαν δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση ότι κάποια μέρα θάρθει και η σειρά μας να βουτήξουμε το δάχτυλο στο μέλι.
Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
Και δεν είναι σίγουρο ότι και οι νεώτεροι πολιτικοί δεν θα κάνουν το ίδιο, αλλά ας μην τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τους παλιούς.
Δεν είναι δίκαιο για κανένα, ναι δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις αλλά ήταν μόνο ένα εξάμηνο στην εξουσία και τι εξάμηνο! Και δεν ακούγεται καθόλου γιατί ο κ. Σαμαράς το τελευταίο εξάμηνο της εξουσίας του δεν έκανε απολύτως τίποτα!
Μπορούμε να λέμε πολλά παραδείγματα, μπορούμε να ψηφίσουμε ότι θέλουμε, μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό που ξέρουμε γιατί μας φοβίζει το άγνωστο, αλλά δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στον ίδιο κουβά.
Όποιος έχει βρεθεί επαγγελματικά να του δώσουν μια θέση ευθύνης με διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, καταλαβαίνει πλήρως πως οι ιδέες και η πρόθεση κατατροπώνονται από τη σκληρή πραγματικότητα.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν τα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου