Τρίτη 23 Ιουνίου 2015


Αλήθεια, μας δουλεύουνε!
Κλασσική αντιμετώπιση τοκογλύφων.
Δεν είμαι εναντίον του ευρώ και της ΕΕ, αλλά η συμπεριφορά των «εταίρων» μας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Καταδικάζουν ένα ολόκληρο λαό μόνο και μόνο για παραδειγματισμό!
Σε τι διαφέρει από την είσοδο των στρατευμάτων;
Και μη μου πείτε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή μας, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να σκοτώσεις κάποιον. Να του στερήσεις  την ικανότητα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, να του στερήσεις την ικανότητα να ταΐσει τα παιδιά του, να μορφώσει τα παιδιά του, να τον αναγκάσεις να γίνει, και το κυριότερο να νοιώθει, υποτελής.
Και αυτό δείχνει κακία, μικρότητα, αλαζονεία και όχι απλά ψυχρό υπολογισμό.
Είναι λογικό να συναντάς τέτοιες συμπεριφορές από μεμονωμένους ανθρώπους γύρω μας, αλλά όταν τις συναντάς σε αρχηγούς κρατών, καταλαβαίνεις ότι η δυτική κοινωνία είναι σε παρακμή.
Μπορώ να το παραλληλίσω με την θέσπιση της λατρείας του ρωμαίου αυτοκράτορα ως Θεού, την αλαζονεία της βυζαντινής αυτοκρατορίας με την εκμηδένιση των γειτόνων της που της στοίχισε τη καταστροφή της και αν γυρίσουμε στην ιστορία πολλές παρόμοιες καταστάσεις και ποιο πρόσφατες, που κανένας δεν θέλει να θυμάται.
 Και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω ότι αντιπροσωπεύουν τους λαούς τους!



1 σχόλιο:

  1. Με την απλοϊκή μου σκέψη δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα παραπάνω γράφεις. Κρατάει χρόνια η ίδια, πατσουλίστικη και "κρανιοεκρηκτική"κολόνια. Εκείνο που δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω είναι το φαινόμενο των υπέρμαχων της Ευρώπης! Και δε μένουν σπιτάκι τους με τις όποιες απόψεις τους! Κατεβαίνουν και το διαδηλώνουν περήφανοι, θεωρούντες πως αποτελεί μια κίνηση που θα τους προσδώσει και γω δεν ξέρω τι! Αθάνατε Έλληνα που νομίζεις πως είσαι μικροαστός(της πλάκας!). Ατέλειωτο θέμα και πονάει! Μη το κουράσω άλλο. Κάντε τον κόπο και ψάξτε το άρθρο του Στάθη στο "enikos. gr" της 22/6/2015. Αξίζει, νομίζω, τα 5 λεπτά του χρόνου σας. Κατά τα άλλα, χαιρετισμούς σε όλους (αν τους δείτε δηλαδή!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή