Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Δώρα!
Χριστούγεννα και δώρα, αλλά και γενικά δώρα…
Η αλήθεια είναι ότι τα δώρα αποτελούν μια ένδειξη αγάπης και διάθεσης να προσφέρεις.
Μ΄ αρέσει  πολύ να προσφέρω δώρα, και μ’ αρέσει πολύ και η όλη διαδικασία.
Το να σκεφτείς τι μπορεί να αρέσει στον άλλον, να το ψάξεις, να είναι κάτι πρωτότυπο, κάτι διαφορετικό, να το προσφέρεις σε ωραία συσκευασία, κάτω από ωραίες συνθήκες…
Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι, γνωρίζω κάποιους που μισούν τα δώρα, όπως ισχυρίζονται, άλλους που βαριούνται θανάσιμα τη διαδικασία και άλλους που τα θεωρούν χαμένο κόπο.
Υποψιάζομαι  ότι για τον καθένα ισχύει κάποια διαφορετική παραλλαγή των παραπάνω.
Και οφείλω να παραδεχτώ, ότι είμαι από τους πιο κακούς αποδέκτης δώρων, η έκφρασή μου θα δείξει αμέσως αν μ’ αρέσει, και επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μου αρέσει, καταλαβαίνετε τι μπορεί να εισπράττουν οι άλλοι.
Σιχαίνομαι δε και την φράση «διάλεξε ότι θες και θα στο πάρω», με αποτέλεσμα να μην  παίρνω δώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μην με παρεξηγήσετε, δεν είναι παράπονο.
Άλλωστε αυτό που μου τρελαίνει είναι να διαλέγω εγώ δώρα για τους άλλους.
Μια συμβουλή λοιπόν, ας προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε κάτι, όσο μικρό και ευτελές και αν είναι, θα χαρούν με την σκέψη και μόνο.

Υ.Γ. Και για όσους με ξέρουν να μην το θεωρήσουν προτροπή, θα χαρώ το ίδιο, ίσως και περισσότερο, με ένα φιλί και μια αγκαλιά (και τα δυο ανεκτίμητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου