Τρίτη 26 Ιουλίου 2016


Τα λάθη μας σε σχέση με τις ανθρώπινες σχέσεις!
Πολλά, και όποιος ισχυριστεί ότι δεν έχει κάνει, θα είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης των αιώνων. Δυστυχώς τα περισσότερα τα κάνουμε με τους ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντος μας.
Γιατί;
Γιατί απλά, είναι οι άνθρωποι που μας επηρεάζουν συναισθηματικά, είναι οι άνθρωποι που μας ενδιαφέρει η γνώμη τους, είναι οι άνθρωποι των οποίων ψάχνουμε την αποδοχή.
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τα άμεσα μέλη της οικογένειάς μας είναι το καλύτερο παράδειγμα. Είτε είναι ένας/μία σύζυγος που δεν μας συμπεριφέρεται όπως μας αξίζει, είτε είναι τα παιδιά μας που κατά κανόνα σκέφτονται μόνο τη δική τους άποψη, είτε είναι οι γονείς μας που φροντίζουν να μας δυσκολεύουν τη ζωή, θεωρώντας ότι είναι υποχρέωση μας επειδή απλά μας γέννησαν.
Και όλους τους παραπάνω, που αν θέλουμε μπορούμε να ανοίξουμε και άλλο το κύκλο, δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε αντικειμενικά, γιατί απλά είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους.
Οι γύρω μας συνήθως το βλέπουν, όπως και μείς βλέπουμε των άλλων τα λάθη.
Αλλά δεν τους ακούμε, πετάμε συνήθως ένα «δεν μπορείς να ξέρεις εσύ» και τελειώνουμε τη συζήτηση.
Και όταν τελειώσει η συναισθηματική εξάρτηση, συνήθως βλέπουμε πόσο δίκιο είχαν!
Απλά λοιπόν να ξέρουμε, ότι όταν τα πράγματα γίνονται περίπλοκα, αυτό που νομίζουμε ή πράττουμε δεν είναι αντικειμενικό!
Είναι εντελώς έρμαιο των συναισθημάτων μας, και όταν μια κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια φταίει, ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Γιατί απλά, είμαστε συναισθηματικά ακόμη δεμένοι με τον ή τους ανθρώπους που εμπλέκονται.
Και η συναισθηματική απεξάρτηση είναι σαν ένας μικρός θάνατος, γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη!
Εύχομαι όλοι να μπορούμε να σκεφτούμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω μέσα σε όλο αυτό των κυκεώνα των πραγμάτων.
Γιατί να είναι γνωστό, ότι όταν τα βρίσκεις με το εαυτό σου και τον σέβεσαι, τότε και όλοι γύρω σου αλλάζουν συμπεριφορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου