Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016


Η αλήθεια είναι ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και ας μην το καταλαβαίνουμε.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, όταν βγαίνουμε από το εργασιακό περιβάλλον, όλα αποκτούν μια άλλη διάσταση, παρακολουθούμε τα γεγονότα αποστασιοποιημένα και σαν απέχουν πολύ από την καθημερινότητα μας.
Απολαμβάνοντας λοιπόν μια πολύ καλή παρέα, ένα φανταστικό περιβάλλον, τη θάλασσα να λαμπυρίζει κάτω από τον ελληνικό ήλιο και τη συναυλία των τζιτζικιών, μαθαίνουμε για μια ιστορική απόφαση ενός λαού.
Όσοι είναι εδώ θεωρούν ότι είναι πράξη επανάστασης, όσοι είναι εκεί θεωρούν ότι είναι απλά φόβος προς το μεταναστευτικό ρεύμα στη χώρα τους. Όποια και αν είναι η αλήθεια, η απόφαση ήταν σημαντική και πυροδότησε ένα ντόμινο εξελίξεων, όπως κάθε ιστορικό γεγονός.
Αμφισβητήσιμες και δύσκολες οι συνέπειες, αλλά ξεκίνησαν.
Δεν είναι ξεκάθαρο πως θα επηρεαστεί η χώρα μας, άλλωστε φαίνεται να την έχει εγκαταλείψει η θεά τύχη τα τελευταία χρόνια, αλλά ας πει και ένας λαός όχι, ας προσπαθήσει να εναντιωθεί στη βασιλεία του χρήματος.
Η αλήθεια είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το χρήμα βγαίνει νικητής, αλλά και η προσπάθεια δεν πρέπει να εγκαταλείπεται.
Αυτοί που μπορούν πρέπει πάντα να προσπαθούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου