Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015


Τελειώνει μια προεκλογική περίοδος, που όμως ήταν το ίδιο φτωχή, όσο το πολιτικό μας σύστημα.
Για μια ακόμα φορά κανένας δεν ασχολήθηκε με το μέλλον, αλλά ούτε και με το παρόν.
Μόνο το παρελθόν κυριάρχησε, τι έγινε, ποιος έκανε αυτό, ποιος το άλλο…
Λυπηρό να εγκλωβίζονται στο παρελθόν, και να μη κοιτάει κανένας μπροστά.
Λυπηρό για εκείνους, λυπηρό και για εμάς που θα κληθούμε για μια ακόμα φορά να ψηφίσουμε με γνώμονα το παρελθόν.
Οι περισσότερες γενιές ψηφοφόρων πλέον δεν έχουν ζήσει τη κατοχή, δεν έχουν ζήσει τον εμφύλιο, δεν έχουν περάσει δύσκολα χρόνια.
Αυτές οι γενιές ξέρουν το τώρα και αγωνιούν για το μέλλον και πραγματικά κανένας δεν τους είπε τίποτα για αυτό, εκτός από αοριστολογίες και υποσχέσεις τόσο αχνές, που είναι σαν να μην ειπώθηκαν.
Αφού μας καλούν λοιπόν να ψηφίσουμε με γνώμονα το παρελθόν και μάλιστα το πρόσφατο, η μνήμη μας δεν πρέπει να ξεθωριάζει.
Τα πέντε χρόνια λιτότητας και φοροεπιδρομών χωρίς τη προσπάθεια οποιαδήποτε αλλαγής των κατεστημένων και νοοτροπιών, δεν πρέπει να ισούται με τους 7 μήνες της διακυβέρνησης ενός άπειρου και μικρού στην ουσία κόμματος, και με αναμφισβήτητη τη πίεση, τεχνητή ή όχι.
Οι άνθρωποι που διακυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια, δεν πρέπει να θεωρούνται ίδιοι με ένα νέο και καθαρό πολιτικό.
Τα λάθη των τελευταίων κυβερνήσεων που κατέστρεψαν τη χώρα ήταν πολύ μεγαλύτερα από το λάθος της τελευταίας κυβέρνησης που δεν υλοποίησε τις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Και γνωρίζουμε όλοι ότι η Ευρώπη (=Γερμανία) είναι σκληρή προς όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Η μαγκιά του κ. Μειμαράκη είναι εξίσου γραφική με την αφέλεια του κ. Τσίπρα τον Ιανουάριο. Η λεγόμενη συσπείρωση αφορά όλους τους προηγούμενους αρχηγούς της Ν.Δ., όλους αυτούς δηλαδή που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην καθοδική αυτή πορεία της χώρας.
Αν λοιπόν θέλουν να αποφασίσουμε τη ψήφο μας με γνώμονα το παρελθόν είναι πολύ εύκολο.
Ας μην είμαστε λοιπόν κοντόφθαλμοι και ας αφήσουμε ένα νέο άνθρωπο να προσπαθήσει, άλλωστε το ρίσκο είναι σχεδόν μηδενικό. Τα τρία επόμενα χρόνια η πολιτική που θα πρέπει, όποιος βγει να ακολουθήσει είναι εντός του πλαισίου της καινούργιας συμφωνίας. 
Είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσουμε ένα νέο άνθρωπο με όρεξη να ωριμάσει πολιτικά και κυβερνητικά, μήπως μπορέσουμε να δούμε κάτι καινούργιο σε αυτή τη χώρα στο μέλλον.
Καλή ψήφο λοιπόν, σεβαστή όποια και να είναι!

Υ.Γ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, ότι και αν συμβαίνει στο περιβάλλον μας, ένα φιλί, μια αγκαλιά και το κυριότερο μια βαθιά ματιά, μας δίνει όλη τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε, να ζήσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου