Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


Η ζωή!
Η ζωή μας είναι μοιρασμένη σε διάφορες φάσεις!
Τη παιδική, τη νεανική, την ενήλικη, την οικογενειακή (και εννοώ τη δική μας οικογένεια και όχι τη πατρική), την ώριμη και τέλος τη γεροντική.
Κάθε μια από αυτές έχει το χαρακτήρα της, τις ομορφιές της, τις δυσκολίες της.
Στο κάθε άνθρωπο κάποια ταιριάζει  περισσότερο από την άλλη, αλλά όλες έχουν την γοητεία τους.
Το να σνομπάρουμε και να μην θέλουμε να ζήσουμε κάποια από αυτές θα στερήσει την εξέλιξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας.
Γιατί αν θα μείνει κάποια ανάμνηση στο περιβάλλον μας για μας, όταν θα έχουμε πια φύγει, αυτή θάχει σχέση μόνο με το χαρακτήρα μας, τη συμπεριφορά μας.
Ομολογώ ότι μ’ αρέσει να περιβάλλω όλες αυτές τις φάσεις με νεανική διάθεση και ενεργητικότατα, αλλά είναι καθαρά προσωπικό.
Ας τις ζήσουμε λοιπόν όλες με την ίδια ορμή που θέλει να περπατήσει ένα βρέφος, με την ίδια ορμή που θέλει να ενηλικιωθεί ένας έφηβος, με την ίδια ορμή που θέλει να πετύχει ένας νέος.
Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά συναισθήματα κάθε φορά, τόσες πολλές και διαφορετικές εμπειρίες…



1 σχόλιο:

  1. Πείτε στην αξιαγάπητη, παραπάνω, κυρία να προσέχει! Δε γίνεται να μας αφήνει με την περιέργεια και την απορία! Και δεν είμαστε με τις γάτες, για να προλάβω κάποιον που θα αναφερόταν στη γνωστή φράση! Θέλουμε να διαβάζουμε και να μαθαίνουμε. Τη συγχωρούμε προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή