Κυριακή 8 Μαΐου 2016


Η γιορτή της μητέρας!
Άλλη μια γιορτή που καθιερώθηκε στα πλαίσια του κοινωνικού κατεστημένου.
Άλλη μια γιορτή, που χωρίζονται όλοι σε δύο απόψεις.
Η μητέρα γιορτάζει κάθε μέρα και όλα τα παιδιά της το δείχνουν  συνέχεια, τι νόημα έχει αυτή η γιορτή; Μόνο για να θησαυρίζουν τα ανθοπωλεία και τα είδη δώρων.
Η μητέρα θέλει μία ένδειξη ότι την θυμάσαι και τη προσέχεις. Δεν θα αλλάξουν τα συναισθήματα της είτε το θυμηθείς και της φέρεις ένα λουλούδι είτε όχι. Αλλά θα χαμογελάσει αν το θυμηθούν τα παιδιά της, θα ευφρανθεί η καρδιά της.
Ας της δώσουμε λοιπόν ένα λουλούδι, ας κόψουμε ένα τριαντάφυλλο από το κήπο, ας της χαρίσουμε μια γλυκιά αγκαλιά και ένα φιλί  και αν είναι μακριά, ας κάνουμε ένα τηλεφώνημα να της πούμε ότι την αγαπάμε και την σκεφτόμαστε.
Όσοι εκεί έξω την έχουν χάσει θα καταλάβουν την αξία των παραπάνω, αλλά και όσες δεν έχουν δει ότι ένα λουλούδι από τα παιδιά τους.


1 σχόλιο:

  1. Να είσαι καλά που το υπενθύμισες. Μακάρι και για όσους έχουν ζήσει την απώλεια να μπορούσαν να αναστραφούν τα πράγματα! Ίσως, όμως, γι΄αυτό το λόγο να γίνονται πολύ καλύτερες μητέρες, στον ανεμοστρόβιλο της γεννιάς που ανασταίνουμε! Χρόνια σου πολλά, λοιπόν (συμπληρώνοντας τις ευχές των βλασταριών σου). Και σε μας, βέβαια, α ν μας θυμηθούν αυτά που πρέπει να θυμούνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή