Κυριακή 9 Ιουλίου 2017


Κυριακή!
Η Κυριακή είναι για πολλούς, αν όχι για όλους, η πιο όμορφη μέρα της εβδομάδος.
Για μένα δεν ήταν ποτέ!
Παράξενη, ιδιόρρυθμη, τρελή, δεν ξέρω, γεγονός πάντως είναι ότι  ποτέ δεν ήταν.
Σαν παιδί, μου άρεσε πολύ το σχολείο και η οικογένεια μου φτωχή και μετρημένη, όπως όλες οι οικογένειες τότε, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα εκδρομών ή εξόδων. Αντίθετα η Κυριακή και ιδιαίτερα το απόγευμα της Κυριακής ήταν γεμάτο παρατηρήσεις για το διάβασμα. Ανήκω στη γενιά που είχε και Σάββατο μάθημα.  
Αργότερα, όταν μπήκα στον εργασιακό στίβο, πάλι μου άρεσε πάρα πολύ η δουλειά μου.
Ήταν ένας χώρος που μου χάριζε απλόχερα αναγνώριση, δημιουργικές ώρες, κοινωνικότητα και αστείες στιγμές. Συνεπώς ήταν για μένα τουλάχιστον πιο ευχάριστος χώρος από το δικαιολογημένα,  λόγω δυσκολιών, μίζερο περιβάλλον του πατρικού μου.
Και ήρθε και ο έγγαμος βίος, αυτός που περιμέναμε σαν όνειρο τότε.
Ουτοπία!
Δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες, αλλά και πάλι δεν άλλαξε το συναίσθημα της Κυριακής.
Και μετά, η περίοδος μετά την εργασία (δεν ακούγεται καλά η λέξη σύνταξη!!!!)
Και πάλι οι καθημερινές είχαν περισσότερο ενδιαφέρον.
Δυστυχώς λοιπόν για τη μικρή ζωή μου, η Κυριακή ήταν πάντα μια μέρα που ήθελα να περάσει απλά, γρήγορα και να ξεκινήσει η καινούργια εβδομάδα που υποσχόταν περισσότερο ενδιαφέρον και ίσως, και κάποια έκπληξη.
Εύχομαι για όλους όσους με διαβάζουν (λίγοι είμαστε η αλήθεια) οι Κυριακές να είναι όμορφες και φορτωμένες με τη χαρά της φήμης τους.



2 σχόλια:

  1. ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ!)ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ...ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ! Η ΖΩΗ ΜΑΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑΞΕ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ! ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΣΚΥΛΟΣ, ΓΑΪΔΑΡΟΣ, ΑΡΚΟΥΔΑ (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ). ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ¨"ΓΑϊΔΑΡΟΣ". ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ "ΑΡΚΟΥΔΑΣ"! ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ "ΣΠΑΣΟΥΜΕ". ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΜΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΜΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΟ ΛΕΩ ΒΕΒΑΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΕΙΛΛΕ ΤΗΣ ΤΟ ΣΤΙΧΟ. ΘΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ.

    "Φτωχά τα λόγια μα οι ευχές είναι πολύ μεγάλες, κι αν είναι μπόρα η ζωή να ΄ναι χαρές οι στάλες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή