Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016


Διαχείριση του ελεύθερου χρόνου!
Τελικά το πιο δύσκολο έργο για έναν άνθρωπο είναι η διαχείριση του χρόνου .
Πόσο δελεαστικό και θαυμάσιο μας φαίνεται όταν δεν έχουμε χρόνο ούτε για να κοιμηθούμε, και πόσο δύσκολο και προβληματικό όταν πια έχουμε άπλετο χρόνο στη διάθεσή μας.
Πολλοί αντισυμβατικοί θα έλεγαν ότι αυτό είναι τρελό, αλλά οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα το καταλάβαιναν.
Και προσπαθώντας να επιτύχεις ότι καλύτερο για τον διαθέσιμο χρόνο, αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο θα είναι για κάποιους που όλη τους τη ζωή κάνουν κάτι που δεν  τους αρέσει στον εργασιακό τους βίο.
Παρ’ όλα αυτά χρειάζεται να βρούμε τρόπους να καλύψουμε τα κενά του χρόνου μας.
Εύκολο;
Δύσκολο;
Για τον καθένα διαφορετικό!
Το μόνο σίγουρο, ο ελεύθερος χρόνος βγάζει όλες τις αδυναμίες μας στην επιφάνεια.
Έλλειψη ενδιαφερόντων, έλλειψη φίλων, έλλειψη αγάπης …
Η προσπάθεια να τον γεμίσουμε χωρίς να μιζεριάσουμε , είναι ίσως και το πιο δύσκολο!
Ας είναι για το καθένα εποικοδομητικό!

1 σχόλιο:

  1. Περυσι, μια μερα πριν, αναφεροσουνα σε γεγονοτα παγκοσμιας κλιμακας,κοινωνικα και γενικοτερα ανθρωπινου ενδιαφεροντος. Το σημερινο σου στρεφεται στον ανθρωπο-ατομο και στις συνεπειες της εννοιας "ελευθερος χρονος".Αποψη μου:Αν το κατεστημενο γυρω μας δεν επεβαλλε με το "γαμωτο" την αποχωρηση μου απ'την ενεργο δραση, με την απειλη οσων ακουγονται καθημερινα για το μελλον των "περηφανων γ.." (ξερεις), θα προτιμουσα να ανοιγω τη μπαρα εισοδου στο γραφειο με τη μαγκουρα και ναμουν παρων στα τρεχοντα! Απ'την αλλη, ο πολυς χρονος μας δινει την ευκαιρια να γινουμε αυτοκολλητοι με τη σκεψη εκεινων που, λογω εργασιας, δεν δωσαμε, ισως, το 100% του ειναι μας! Τωρα μπορουμε και το κανουμε! Οποτε διαλεγουμε! Το τι διαλεγουμε ειναι υποθεση του καθενος μας. Με το δευτερο σκελος ειμαι ενταξει. Κατι που θα αμβλυνει το πρωτο κομματι, το ψαχνω! Ελπιζω να το ανακαλυψω συντομα. Αλλα η δευτερη εικονα μου μ'αρεσει καλυτερα. Τουλαχιστον μεχρι σημερα. Καλο απογευμα σ'οποιον μας διαβαζει.

    αλλε με το "γαμωτο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή