Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016


Όσο απλοϊκή είναι η συζήτηση στη Βουλή και με το χαμηλότερο επίπεδο που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί, τόσο απλοϊκά και εγωιστικά είναι και τα αιτήματα των αγροτών.
Όσοι έχουν κάποια εμπειρία από χωριά και αγρότες, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν.
Δεν είναι άμοιροι ευθυνών, ούτε σκέπτονται όταν λένε αυτά που λένε.
Η αλήθεια είναι ότι μόνο η πρωτογενής παραγωγή μπορεί να σώσει αυτή τη χώρα, αν θέλει βέβαια να σωθεί, αλλά όχι έτσι ανεξέλεγκτα.
Δυστυχώς το συμπέρασμα είναι ότι μετά από σχεδόν 6 χρόνια κρίσης, η νοοτροπία του πολίτη αυτής της χώρας δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό.
Και δεν έχει αλλάξει γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα από τον πίνακα αξιών, δεν έχουν αλλάξει οι πολιτικοί, δεν έχουν αλλάξει οι πολιτικές τους.
Είναι ηθική μας υποχρέωση αν θέλουμε να λεγόμαστε πολίτες και όχι απλοί υπήκοοι αυτής της χώρας να σκεφτούμε σοβαρά, να αναλύσουμε τη πολιτική κατάσταση και να θυμηθούμε λίγο την πολιτική ιστορία μας, ώστε να παίξουμε ενεργό ρόλο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
  


1 σχόλιο:

  1. Οι αρχαιοι προγονοι μας ειχαν δυο σοφοτατες φρασουλες.
    "Γνωθι σαυτον" και "Μηδεν αγαν". Εχεις δικιο λοιπον! Τιποτα απ'αυτα δεν εχουμε ενσωματωσει στο DNA μας! Σε καθε επιπεδο του! Καλησπερα.Να μη 'χανεσαι'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή