Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015


Οι ριζικές αλλαγές στη ζωή μας είναι καλοδεχούμενες, πάντα φέρνουν ένα αέρα ανανέωσης και μας θυμίζουν ότι είμαστε ζωντανοί!
Δυστυχώς όμως υπάρχουν τόσες αλληλεπιδράσεις,  και δυστυχώς για όσους έχουμε μεγαλώσει αρκετά δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.
Η σκέψη και η λογική έρχεται να ανατρέψει τη παρορμητικότητα, το συναίσθημα, την επιθυμία!
Οι συνέπειες μετρούνται και αποτιμούνται χωρίς έλεος!
Και το μέλλον είναι αντικειμενικά μικρό!
Οι κινήσεις μας δεν πρέπει να αναιρούν την προηγούμενη προσπάθεια στη ζωή μας!
Αν παρ’ όλα αυτά, φυσήξει τόσο δυνατός βοριάς που να μας παρασύρει, όπως ξεριζώνει ένα δένδρο βαθιά ριζωμένο στη γη, τότε θα αφεθούμε στη δίνη του, θα πετάξουμε για λίγο ψηλά και θα ρισκάρουμε να πέσουμε στα βράχια ή να προσγειωθούμε στη παραλία των ονείρων μας!



1 σχόλιο:

  1. Το πρωί συνάντησα τυχαία μια φίλη που, εκτός των άλλων, μου ανέφερε κι ένα δυσάρεστο συμβάν, σε κοντινό πρόσωπο γνωστής της. Έτσι ξαφνικά! Σαν καλοκαιρινό μπουρίνι! Δε θα το αναλύσω. Και συλλαμβάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται: Μήπως, όντας στην κατάσταση που βρίσκομαι στη ζωή μου, θα πρέπει να αισθάνομαι τουλάχιστον ευλογημένος άνθρωπος? Απολαμβάνοντας, παράλληλα, τα όσα αναφέρεις στο Υ.Γ της ανάρτησης της 7/6 ? Μήπως, η γκρίνια μου στους ανθρώπους που με ενδιαφέρουν, για βελτιωμένες καταστάσεις και προΫποθέσεις, θάπρεπε να ελαχιστοποιηθούν ή να εξαλειφθούν? Μήπως δε θάπρεπε να βλέπω το ποτήρι μισοάδειο, αλλά μισογεμάτο? Μήπως τα "θέλω" μου πρέπει να αντικατασταθούν απ΄τα "πρέπει" ? Συνήθως σκέφτομαι λογικά! Και θάπρεπε να συμφωνώ με ότι γράφω! Όμως η παρόρμηση δε μ΄αφήνει! Πάντα θέλω περισσότερα απ΄ότι έχω, σε σχέση με τα πρόσωπα που δρομολογούν την καθημερινότητά μου! Που με "γλυκαναγκάζουν" να ρίχνω στο κινητό μου περισσότερες ματιές, ημερησίως, απ΄ότι μια φρεσκοερωτευμένη κορασίδα! Κι αν δε βλέπω γραμμούλες που να μου λένε κάτι, οτιδήποτε, απογοητεύομαι σα πιτσιρίκι που τούταξαν παγωτό και δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή