Πέμπτη 14 Μαΐου 2015


Η έλλειψη!
Η έλλειψη είναι μεγάλο θέμα στη ζωή μας.
Μπορεί να είναι η έλλειψη ενός ανθρώπου, μπορεί να είναι η έλλειψη μιας κατάστασης που έχουμε βιώσει…
Η έλλειψη του ανθρώπου, που οφείλεται στο θάνατο είναι η πιο οδυνηρή, αλλά και η πιο αποφασιστική. Δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα και είναι δεδομένη. Είναι η περίπτωση που όσο και αν σου λείπει ο άνθρωπος αυτός, το παίρνεις απόφαση κάποια στιγμή και συνεχίζεις…
Η έλλειψη του ανθρώπου, που απλά δεν είναι δίπλα μας είναι πιο δύσκολη. Πάντα μας ταλαιπωρούν ερωτήματα που αφορούν τη συμπεριφορά μας, τις αποφάσεις μας. Και πάντα μέσα μας υπάρχει η ελπίδα να αλλάξουν οι συνθήκες ή για να γίνουμε πιο σαφείς, να αλλάξουμε τις συνθήκες.
Η έλλειψη όμως μιας κατάστασης  της ζωής μας, είναι πιο περίπλοκη.
Είναι αυτή που μας παιδεύει πιο πολύ, είναι αυτή που συνήθως οφείλεται σε αποκλειστικά δική μας ευθύνη, και είναι αυτή που μας κάνει να αναρωτιόμαστε: “ Έκανα καλά;”
Και όσο και αν είμαστε αισιόδοξοι, και όσο και αν είμαστε δημιουργικοί, υπάρχουν μικρές στιγμές που μας καταβάλει…


1 σχόλιο:

  1. Δε θάθελα να πω τίποτα για το θέμα της έλλειψης που αναφέρεις, για ευνόητους λόγους! Επειδή όμως νοιώθω πως οι πρόσφατες μέρες σου δεν είναι και πολύ"ήσυχες" σου υπενθυμίζω τι έγραφες στα τελειώματα των γραπτών σου στις 12/3-13/3-27/3-16/4-2/5-6/5/15, για να μη πάω πιο πίσω! Κάνε μια αναδρομή και ...τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή