Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Φίλοι……..
Οι φίλοι είναι πολύτιμο στοιχείο της ζωής μας!
Για να πω την αλήθεια δεν ήμουν από τους ανθρώπους που πίστευα στην απόλυτη φιλία μεταξύ των ανθρώπων.  Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα προβλήματα τους και συνήθως τους τραβάνε σαν ρουφήχτρες στο πάτο. Και στην προσπάθεια να αντισταθούν δεν έχουν χρόνο για τους φίλους. Πόσο μάλλον αν συμπίπτουν οι δύσκολες καταστάσεις στις ζωές δυο «φίλων».
Και σίγουρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τις ανδρικές φιλίες!
Αλλά τελικά τείνω να δεχτώ ότι αν δεν έχεις μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις από τους φίλους, μπορούν να προσφέρουν στιγμές πραγματικά πολύτιμες, ξέγνοιαστες, καμιά φορά ψυχαναλυτικές ή ακόμα και εξομολογητικές.
Στιγμές που ανακουφίζουν την ψυχή, που καλύπτουν κενά και δίνουν μια ποιο αισιόδοξη ματιά στην περίπλοκη αυτή κατάσταση που λέγεται «ζωή».
Χαίρομαι που μπορώ να πω ότι έχω φίλους!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Ζηλεύω που τελειώνεις το κείμενό σου με τη λέξη φίλος, χωρίς παρενθέσεις!Δυστυχώς κάποιοι από μας έχουμε "φίλους" αλλά οχι ΦΙΛΟΥΣ! Πιστεύω μου, πάντως, δεδομένων των περιστάσεων, πως είναι αγαθή τύχη, έστω ΕΝΑ πρόσωπο, μια ψυχή, μια οντότητα, να συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω που αναφέρεις. Προσωπικά διαπίστωσα, στη διαδρομή των τελευταίων χρόνων μου (και όχι μόνο), πως ένας άνθρωπος μούδωσε όλα όσα θα μπορούσε να προσφέρει μια φιλική,( με ή χωρίς "") σχέση! Και τον ευγνομονώ γι¨αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή